Over Yeba

Wie zijn wij?

Young & Eager Business Association (YEBA) is dé studievereniging voor de HRBS-Finance (Accountancy (AC), Finance & Control (F&C) en Finance Tax and Advice (FT&A)) aan de Hogeschool Rotterdam, locatie Kralingse Zoom.

Waarom een studievereniging?

YEBA wil studenten van de HRBS-Finance laten samenkomen, hun netwerk laten vergroten en koppelen aan het bedrijfsleven. Dit doen wij, omdat het belangrijk is dat de studenten al een groot netwerk creëren. Ook is het belangrijk voor de studenten om te weten wat zij later in het bedrijfsleven kunnen gaan betekenen.

Hoe doen wij dit?

Wij organiseren gezellige borrels, waar je nieuwe mensen leert kennen die hun studie belangrijk vinden en om ervoor te zorgen dat je jouw netwerk kunt verbreden. Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten in samenwerking met bedrijven, om op deze manier in aanraking te komen met de praktijk.

Wat doen wij?

Bij velen bestaat nog steeds het beeld dat een studievereniging hetzelfde is als een studentenvereniging. Dit is echter onjuist. Bij een studievereniging gaat het vooral om activiteiten die gericht zijn op de toekomstige beroepspraktijk. Het doel van YEBA is om voor studenten de kloof tussen de theorie en de praktijk en tussen het studenten- en bedrijfsleven te overbruggen. Een kenmerkend aspect van YEBA is dat wij er altijd naar streven onze activiteiten op een professionele wijze aan te pakken en deze met veel enthousiasme neer te zetten. Door middel van diverse activiteiten proberen wij de studenten van de diverse opleidingen van dienst te zijn op de volgende gebieden:

  • Intermediair tussen de student en het bedrijfsleven.
  • Een brug tussen de theorie en de praktijk.
  • Studieondersteunend.
  • Gezelligheid.

Meer weten? Neem contact op met het bestuur of loop een keertje bij ons langs voor een praatje!

Meer weten?

Neem contact op met het bestuur of loop een keertje langs voor een praatje!

Bezoekadres

Hogeschool Rotterdam Business School

Hogeschool voor Economische Studies (HES)

Kralingse Zoom 91

3063 ND Rotterdam