Bedrijfsprofiel

Hoofdkantoor Nederland Rotterdam

Contact

Naam Jort Verhage
E-mail contact@helpinghero.nl

Hoffelijk

Hoffelijk is een opleider in de financiële sector, gespecialiseerd in Wft-opleidingen. Gedurende de afgelopen 11 jaar hebben wij geïnvesteerd in het ontwikkelen van een digitale leeromgeving, waarbinnen alle Wft’s kunnen worden gevolgd. We spannen ons continu in om de opleidingen door te ontwikkelen en te actualiseren. Als gevolg hiervan liggen de slagingspercentages hoog en is de studiebelasting laag. De perfecte combinatie voor jou om je Wft’s te behalen!

De afgelopen jaren hebben zich in de financiële sector een aantal ontwikkelingen voorgedaan, waardoor we nu hebben te kampen met een groot tekort aan financieel adviseurs. De volgende ontwikkelingen hebben bijgedragen aan het huidige tekort op de markt:
• De financiële vraagstukken zijn complexer geworden en daarmee is de vraag naar financieel adviseurs toegenomen
• De opleidingen tot financieel adviseur zijn steeds breder geworden. Het voormalige FSM werd FTA op hbo-niveau en bank- en verzekeringswezen wordt waarschijnlijk Bank, Insurance & HR op mbo-niveau. Er bestaan dus geen opleidingen meer die studenten specifiek tot financieel adviseur opleiden.
• De Wft’s vallen steeds vaker buiten het curriculum van de opleidingen. Als gevolg hiervan, ben je als afgestudeerde nog niet bevoegd om advies te geven en kun je nog niet starten bij een werkgever.
• Er is een uitstroom van financieel adviseurs, omdat zij bijvoorbeeld een nieuwe uitdaging hebben gevonden in een andere sector of met pensioen zijn gegaan.

Samenvattend, de vraag naar financieel adviseurs blijft gelijk of neemt zelfs toe, maar er is nauwelijks tot geen instroom meer van financieel adviseurs.

Daar willen wij verandering in brengen. Dit doen we door onder andere samenwerkingen aan te gaan met hogescholen en mbo’s. Zo werken we ook samen met de Hogeschool van Rotterdam. Deze samenwerking omvat twee onderdelen:
1. We verzorgen het opleidingsmateriaal voor de hogeschool.
2. We bieden aantrekkelijke stagtrajecten aan voor de studenten van de hogeschool.

Mocht je graag meer informatie ontvangen over deze stage, kun je ons mailen, bellen of een appje sturen.

Samenwerking YEBA & Hoffelijk
De samenwerking tussen Hoffelijk en YEBA draagt uitstekend bij aan de doelen om de instroom in de financiële sector te vergroten. Daarom zijn we ontzettend blij met het partnership tussen Hoffelijk, Helping Hero en YEBA. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de instroom in de financiële sector weer toeneemt.
Wil je graag meer weten over de mogelijkheden die Hoffelijk je kan bieden, neem dan eens een kijkje op de website of neem contact op met Jort Verhage.

Meer weten?

Neem contact op met het bestuur of loop een keertje langs voor een praatje!

Bezoekadres

Hogeschool Rotterdam Business School

Hogeschool voor Economische Studies (HES)

Kralingse Zoom 91

3063 ND Rotterdam